Amazonia
 
 
 Sustinere
 
 
  Asociatia pentru Preventia si Lupta impotriva cancerului “AMAZONIA”, prin programul sau, ofera ajutor femeilor atat in prevenirea cat si in depistarea si tratarea acestei maladii. Noi consideram ca  informarea despre aceasta maladie, tratamentul corespunzator, asistenta medicala de specialitate si consilierea psihologica sunt drepturi de care orice persoansa poate beneficia.
         Asociatia se ocupa de promovarea in tara si in strainatate a actiunilor umanitare destinate protejarii si promovarii drepturilor si intereselor persoanelor diagnosticate cu cancer, sustinerea materiala si asistenta pe perioada tratamentului si dupa, asistenta psiho-sociala si consiliere integrarea in societate dupa tratament.
 
 * conform legislatiei in vigoare
 **draft de contract de sponsorizare - download
 

Asociatia AMAZONIA gestioneaza Program de indrumare a pacientilor oncologici
SINGURUL PROGRAM DE INDRUMARE A PACIENTILOR ONCOLOGICI DIN ROMANIA

  Programul se deruleaza in Institutul Oncologic Bucuresti si consta in preluarea pacientilor la diagnosticare si ghidarea lor pe perioada intregului tratament oncologic, interventie chirurgicala, chimioterapie, radioterapie.  Victoria Asanache  - absolventa a Institutului de Navigatie pentru pacienti  a Prof Harold P. Freeman din SUA, este singurul  navigator practicant din Romania. Dupa o experienta de 10 ani ca indrumator de pacienti oncologici (peste 600 pacienti) isi propune dezvoltarea acestui program de navigatie prin pregatirea unor persone cu abilitati de comunicare si cunostinte necesare pentru ghidarea pacientilor oncologici.
Existenta navigatorului este esentiala in relatia dintre pacient si medicul curant. Explicarea etapelor tratamentului, periodicitatea curelor, posibilele efecte negative in urma seriilor de chimioterapie sau radioterapie cat si sustinerea  si incurajarea pe perioada tratamentului sunt de cele mai multe ori cheia succesului in obtinerea recuperarii totale si integrarea pacientului in viata de zi cu zi. 
 
 
 
 

Victoria Asanache

 
 
 
 

 Componenta asociatiei

 

Presedinte : Victoria Asanache 

 "Ca director al Fundatiei Renasterea, in care am cautat sa explic oamenilor cat de important este un control periodic, chiar in lipsa unor dureri, mi-am dat seama ulterior ca de fapt incercarea grea urmeaza in momentul trimiterii lor la institutul Oncologic „Prof.dr. Alexandru Trestioreanu” Bucuresti;  si am inteles ca programul nostru de preventie nu se poate opri aici. De asemenea, am inteles ca oamenii trebuie invatati atat despre drepturile lor ca pacienti cat si despre  indatoririle lor. Ca interventia chirurgicala este un lucru pe care trebuie sa si-l asume, pe care trebuie sa-l cantareasca bine, sa-l inteleaga, sa-l accepte. Iar pentru acest lucru, daca nu este convins si nu a inteles ce urmeaza este dreptul lui sa fie consultat si de alt medic. Interventia chirurgicala si etapele de chimioterapie si radioterapie trebuie stiute si acceptate inainte de aplicarea lor.  In acest sens, a luat fiinta Asociatiei pentru Preventia si Lupta impotriva cancerului “AMAZONIA”.
 
 
 
 
 
 

Secretar Executiv: Violeta Beja

 
 

Membru : Burcea Corina

 
 Violeta Beja  Burcea Corina