In loc de comunicat de presa

 

     In anul 2016 Asociatia Amazonia a implinit 10 ani de existenta. Activitatea Asociatiei s-a bazat in special pe indrumarea si sustinerea financiara a pacientilor diagnosticati cu neoplasm, aflati in Programul Navigator, singurul program de indrumare de acest fel din Romania.

     Daca la inceput majoritatea pacientilor erau femei, acum, din ce in ce mai multe persoane, barbati, solicita ajutorul Asociatiei pentru indrumare in momentul diagnosticarii. Motivul este cresterea numarului de pacienti diagnosticati cu cancer bronhopulmonar si prostatic.

     In februarie 2016 Asociatia Amazonia a donat Institutului Oncologic Prof Dr Alexandru Trestioreanu Bucuresti un aparat laser, Limax 120 de ultima generatie, folosit la interventii chirurgicale pentru cancer pulmonar, metastaze pulmonare, hepatice, splenice si ablatii de tumori renale.

     De asemenea, Asociatia, intr-un program de parteneriat cu dr Seyed Aghamiri medic primar urolog, doctor in stiinte medicale, ofera gratuit consultatii si biopsii de prostata, tuturor pacientilor ce nu-si pot permite financiar acest lucru.

    Fara ajutorul sponsorilor, aceste proiecte n-ar fi fost posibile! Costurile financiare suportate de Asociatie au fost de peste 149000 euro doar pentru aparatura!

    Intrucat Romania se confrunta cu o crestere majora a numarului de pacienti diagnosticati cu cancer, Asociatia Amazonia impreuna cu Fundatia Vodafone deruleaza in intervalul ianuarie - august 2016 proiectul "Voluntar de profesie", prin care se doreste implementarea in codul meseriilor din Romania a profesiei de Navigator de pacienti oncologici.

    In toamna anului 2015 cinci tineri, Cristina Aciubotaritei, Theodor Bunea, Florin Burcea, Matei Ionescu si Dragos Cazacu, au dorit sa se alature Asociatiei si sub sloganul "Alergam pentru cei ce nu pot s-o faca, alergam pentru pacientii oncologici din Romania" au participat la maratonul Bucuresti.

Grup

Grup

 

     Gestul acestor tineri a reprezentat doar inceputul si in acest moment, Simona Bordea si Alexandra Blaga vor parcurge incepand cu 1 iunie 2016, pe jos, 860 km, in pelerinajul catre Camino de Santiago, Spania. Motivul este sustinerea tuturor femeilor diagnosticate cu cancer de san!

 

Grup

Grup

     Toate aceste lucruri vin sa ne uneasca in lupta noastra impotriva cancerului, in lupta impotriva nepasarii semenilor, in incercarea de a arata ca unora le pasa!

     Dar existenta Asociatiei Amazonia n-ar fi fost posibila fara dumneavoastra, sponsorii, oameni ce au inteles ca munca noastra e importanta, ce nu si-au acoperit urechile la auzul cuvantului cancer, ce nu au inchis ochii la vederea unui pacient diagnosticat!

     Pentru aceasta va multumim si dorim sa inscriptionam numele firmelor din care faceti parte pe o placheta ce urmeaza a fi montata pe coridorul din apropierea salii de operatie a sectiei de chirurgie toracica condusa de Prof dr Teodor Horvat din Institutul Oncologic Bucuresti. Pacientii acestei sectii sunt principalii beneficiari ai aparatului Laser Limax 120.

     Gestul nostru, stim ca este simbolic, este mic si neinsemnat fata de contributia dumneavoastra, dar vine sa aminteasca tuturor ca existati si sustineti alaturi de noi, cauza pacientilor diagnosticati cu cancer!

     Violeta Beja, Victoria Asanache si Corina Burcea, alaturi de toti pacientii din Programul Navigator va multumesc pentru sustinere!

 

Rotary Constructii SRL                                         Avon

Rimini Grup SRL                                                    Linex Wolf SRL

Leykom Import-Export SRL                                  Telekom

Romanian Paper Distribution SRL                       Carrefour

SC Constar Grup SRL                                            Nemo Prod Com Impex SRL