Donatii

 

    Victoria Asanache - PRESEDINTE Asociatia Amazonia :

     "Lumea in care traiesc eu are de multe ori zile numarate, timp comprimat, sperante numarate pe degetele unei maini!  Lumea pacientilor bolnavi de cancer! Speciala lume!

      Doisprezece ani ani de viata strecuradu-te discret printre paturi de chimioterapie, doisprezece ani de intalniri cu oameni insemnati de aceasta boala, doisprezece ani de sperante, de adevaruri medicale greu de rostit in fata unor oameni ce spera in fiecare clipa sa revina la viata lor de ieri cand erau sanatosi!
      Timpul, dusmanul tuturor!  Timpul cel de care ne aducem aminte cand ne imbolnavim, cand am vrea sa tragem de el si sa fim iar copii lipsiti de griji, ce parca ieri alergam pe strada lunga a vietii ce parea ca nu se va sfarsi vreodata!

      Nimic pe lume nu este mai de pret ca viata insasi !
      Este un dar cu care ne-am nascut si suntem datori sa o pastram sanatoasa.

      Sanatatea depinde in primul rand de noi. Atunci cand singuri nu reusim sa invingem boala, e bine sa stim ca intotdeauna exista oameni cu suflet, cu dragoste pentru cei in suferinta si cu experienta,  care vin in ajutor. "

 

Cancerul este o maladie grava care poate fi tratata daca este depistata la timp.

Diagnosticarea timpurie a cancerului este vitala, fiind ajutata de semnalarea prompta a primelor simptome medicului.

 

Premii Avon

 
      Pornind de la ideea ca este mai usor sa previi decat sa tratezi, si cu atat mai mult cu cat cancerul nu doare, trebuie schimbata mentalitatea multor femei care zic: “ma duc la doctor numai cand ma doare”, cu “ma duc periodic la doctor sa vad daca sunt bine”. Printr-un control periodic la medic boala poate fi prevenita sau depistata la timp. Printr-o educatie sustinuta a populatiei feminine cu privire la cancerul de san se poate evita in mare parte aceasta imbolnavire. Cancerul de san nu tine cont de varsta. Poate aparea in adolescenta sau la maturitate. Vindecarea lui depinde insa de momentul in care a fost depistat. Ca orice boala grava, si cancerul de san ii afecteaza nu numai pe cei ce o poarta, dar si pe cei din jur. Ea poate fi insa prevenita daca suntem constiente ca ea exista si daca ii vom acorda importanta.

 

      Numai printr-o participare si o implicare comuna vom reusi impreuna sa cunoastem cat mai mult despre cauzele imbolnavirilor de cancer de san, despre cum poate fi el depistat si nu in ultimul rand cum se poate trata.